Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-4.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-6.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-9.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-5.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-20.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-21.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-25.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-26.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-28.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-30.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-31.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-32.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-33.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-34.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-39.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-40.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-41.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-43.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-44.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-45.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-48.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-52.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-53.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-54.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-56.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-57.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-63.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-65.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-66.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-67.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-69.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-72.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-74.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-75.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-76.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-77.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-78.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-81.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-16.jpg Abbengawiersterdyk 5 -Jirnsum-17.jpg
Verkocht

Verkocht: Abbengawiersterdyk 5, 9011 WL Jirnsum

€ 350.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 4.170 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 221 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Algemeen

Fraai yn Fryslân! Op wat een fraaie plek staat deze woonboerderij! De ligging is werkelijk prachtig, vanuit de woonkamer heeft u een eindeloos uitzicht over de Friese landerijen en de schepen in het Prinses Margrietkanaal. Het geheel ligt op een kavel van maar liefst 4170m² en geeft een weldaad aan ruimte, rust en privacy. Kortom, genieten! De woonboerderij geeft veel mogelijkheden. Naast de 'e... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1880
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06020
Vraagprijs € 350.000,- k.k.
Inrichting Optioneel
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1880
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Schilddak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 4.170 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 221 m²
Inhoud 3.180 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 512 m²
Oppervlakte externe bergruimte 136 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 9 (waarvan 5 slaapkamers)
Aantal badkamers 2 (en 1 apart toilet)
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Energieverbruik
Energielabel G
Uitrusting
Badkamervoorzieningen Badkamer 1 Douche
Wastafel
Badkamervoorzieningen Badkamer 2 Douche
Toilet
Wastafel
Parkeergelegenheid Vrijstaande houten garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Fraai yn Fryslân! Op wat een fraaie plek staat deze woonboerderij! De ligging is werkelijk prachtig, vanuit de woonkamer heeft u een eindeloos uitzicht over de Friese landerijen en de schepen in het Prinses Margrietkanaal. Het geheel ligt op een kavel van maar liefst 4170m² en geeft een weldaad aan ruimte, rust en privacy. Kortom, genieten! De woonboerderij geeft veel mogelijkheden. Naast de 'eigen' woonruimte is er bijvoorbeeld een kleine extra complete woonruimte met eigen entree gerealiseerd. Deze leent zich uitstekend voor verhuurmogelijkheden of wellicht een bed&breakfast. Als nieuwe eigenaar kunt u de woonboerderij volledig naar eigen wens moderniseren.

Het buurtschap Abbengawier behoort bij het dorp Jirnsum. Grotere dorpen als Akkrum en Grou, maar ook de stad Sneek zijn eenvoudig met zowel de auto als de fiets te bereiken. Ook is een treinstation op ca. 20 minuten fietsen. Voor de watersporter is er een jachthaven nabij. U hebt hier continu het gevoel op vakantie te zijn!

Nieuwsgierig? Kom kijken!

Indeling

Door de voordeur aan zijkant van de woonboerderij komt u in de hal. Vanuit de hal zijn diverse ruimtes te bereiken, waaronder de schuur, het kantoor, de douche, de cv-ruimte en de woonkeuken. Vanuit de open keuken komt u in de tussenhal met trapopgang. Vervolgens zijn de kelder, slaapkamer en studeerkamer toegankelijk.
De extra (zelfstandige) woonruimte is binnendoor via de studeerkamer toegankelijk, maar heeft tevens een eigen entree.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping zijn diverse bergruimten en 3 slaapkamers aanwezig.

Tuin

De royale kavel biedt volop rust, ruimte en privacy. Er is altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden. De vijver en het water biedt in de zomermaanden verkoeling. De ruimte biedt ook kansen voor het houden van kleinvee.

Bijzonderheden

Op een rij
- Prachtige locatie.
- Aan modernisering toe.
- Rondom vrij en fraai uitzicht.
- Sneek, Akkrum en Grou eenvoudig te bereiken.
- Jachthaven Sneekerhof nabij.
- Randstad op ca. 75 minuten.

In de koopovereenkomst zal een 'niet bewoners-' en ouderdomsclausule worden opgenomen. U wordt in de gelegenheid gesteld het geheel naar behoefte te (laten) inspecteren.

Jirnsum
Een dorp wat door de verbinding over de weg, het openbaar vervoer én over het water een prima uitvalsbasis is. Er zijn diverse voorzieningen als een basisschool en speeltuinen. In het Eetcafé De 2 Gemeenten en cafe de Fantast kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Jirnsum kent vele sportverenigingen de voetbalvereniging VV Irnsum bestaat al sinds 1931. Verder kunt u sporten bij kaatsvereniging KV Irnsum, de muurkaatsvereniging De Wide Stege, de tennisvereniging TV Eernum, de volleybalclub Iverto en de gymnastiekvereniging Loci. In buurdorpen Akkrum en Grou treft u meerdere supermarkten, winkels en bouwmarkten aan.

Abbengawier
Het buurtschap Abbingweer wordt in het jaar 1448 voor het eerst genoemd. De buurtschap is ontstaan op en bij een terp die door middel van de clustering van drie boerderijen. Deze clustering is nog zichtbaar in het landschap. In 1466 komt het buurtschap terug als Abbinghawier. In 1543 is er sprake van de Abbinga Staten, die waarschijnlijk zowel wees naar het huis als de buurtschap. De states zijn later vervangen door boerderijen, zoals dat wel meer gebeurde. In 1664 is er sprake van Abbenwierster zijl, verwijzend naar de schutsluis die in een van de vele waters was gelegen bij de plaats. Wat ook aangaf dat het gebied van de buurtschap groter was dan alleen de landerijen rond de terp. In 1718 werd de plaats vermeld als Abbenwier en in de 19e eeuw werd het Abbengawier. De plaatsnaam is afgeleid van het feit dat het een terp was van of bewoond door de familie Abbinga. (Wikipedia)

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken