Beschrijving

Fraai yn Fryslan! Deze karakteristieke twee-onder-een-kapwoning staat in een van de mooiste straten van het pittoreske Aldeboarn. De woning is een rijksmonument en volgens het jaartalanker is het geheel in 1767 gebouwd.  Aan de voorzijde kijk je uit over de Boarn en vanuit de achtertuin heb je een werkelijk schitterend uitzicht over de Friese landerijen. Hier is het tot in de late uurtjes heerlijk toeven.  Wonen in een heerlijk rustige en bovenal groene omgeving, hier heb je continu het gevoel op vakantie te zijn. Kom kijken!

Aldeboarn
Het dorp Aldeboarn ligt centraal in Fryslân en was rond 1200, een handelsplaats met aanzien. Het dorp is gelegen aan beide zijden van de rivier De Boarne. De kern van het dorp heeft de status van beschermd dorpsgezicht en heeft enkele prachtige historische gebouwen. Grotere plaatsen zoals Leeuwarden en Heerenveen zijn snel en gemakkelijk te bereiken. Met de auto bent u binnen vijf minuten op de A32 (Leeuwarden- Zwolle) en binnen vijftien minuten bent u op het klaverblad in Heerenveen waar de A32 en de A7 (Groningen- Joure) elkaar kruisen.  Op slechts 75 minuten rijden van de Randstad, heeft u continu het gevoel op vakantie te zijn.
Aldeboarn heeft een rijk verenigingsleven. Zo is er een tennisvereniging en kun je er onder andere ook voetballen, bridgen, darten en biljarten. Jaarlijks wordt de wijd en zijd bekende gondelvaart gehouden. Mensen van verschillende buurten uit het dorp krijgen het al meer dan 70 jaar voor elkaar een feeërieke optocht van gondels te maken. Deze gondelvaart trekt jaarlijks duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving.

Indeling

Door de voordeur kom je in de hal. In de hal is de meterkast en het toilet. Door de hal kom je in de ruime keuken met openslaande deuren naar de achtertuin. Door de keuken kom je in de aangebouwde bijkeuken. Hier is de cv-ketel en de aansluiting voor de was-droogapparatuur aanwezig. De woonkamer is straatgericht. In de woonkamer is de trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping

Vanaf de overloop zijn de slaapkamers en de badkamer toegankelijk. Er zijn twee ruime en een kleine slaapkamer. In de badkamer is een wastafel, toilet en douche.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is middels een vlizotrap te bereiken en als bergzolder te gebruiken.

Tuin

Vanuit de onderhoudsarm aangelegde achtertuin heb je een prachtig uitzicht over de landerijen.

Bijzonderheden

Op een rij:
- Rijksmonument;
- Vrij uitzicht;
- Aanvaarding in overleg, kan spoedig;
- Gelegen binnen beschermd dorpsgezicht;
- Bijzondere locatie;
- Veel privacy.
- Geen achterom;
- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen. 

Kom kijken!

Kenmerken