Beschrijving

Op een leuke en kindvriendelijke locatie staat deze fraaie twee-onder-een-kapwoning met aangebouwde garage en een beschutte zonnige achtertuin op het westen. De woning is gelegen op een ruim perceel van 331 m² in de nabijheid van basisscholen, een grote speeltuin, de jachthaven en het prachtige historische centrum van Aldeboarn. Wandelend of op de fiets, kun je binnen een minuut van het weidse uitzicht over de Friese landerijen genieten. De woning is goed verzorgd. De keuken en badkamer zijn netjes en functioneel en kunnen nog een ronde mee. Tegelijk verdient de woning het op punten gemoderniseerd te worden. Dat geeft je dan meteen de mogelijkheid het geheel naar eigen wens te maken.

Indeling

Je komt de woning binnen via de voordeur in de hal. In de hal is de trapopgang, de meterkast, de wc en de deur naar de woonkamer. De woonkamer, type doorzon, is ruim en licht. De deur aan de achterzijde zorgt voor een prettige connectie met de beschutte tuin. De half open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en is netjes en functioneel. Door de keuken kom je in de bijkeuken. Hier is plek voor de wasmachine, droger en cv-installatie. Vanuit de bijkeuken is de garage binnendoor toegankelijk en vanuit de garage deur naar de tuin.

Eerste verdieping

Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een ruime badkamer die allemaal vanaf de overloop bereikbaar zijn. De badkamer is compleet en voorzien van een wc, wastafel, douche en ligbad.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is via een vlizotrap bereikbaar. Hier is voldoende bergruimte aanwezig.

Tuin

De beschutte achtertuin is op het westen georiënteerd. Hier is het 's avonds tot in de late uurtjes heerlijk toeven. Het grote knikarm-zonnescherm zorgt voor schaduw.
De tuin is via een achterom te bereiken, onderhoudsarm aangelegd en er is een vrijstaande houten berging aanwezig. Aan de zijkant van de woning is genoeg plaats voor de auto.

Bijzonderheden

Op een rij:
- Keurig onderhouden.
- (Kind) vriendelijke buurt.
- De traplift blijft achter, dus ook voor ouderen geschikt.
- Recente cv-ketel.
- Airco (split unit) is defect. 
- Tuin op het westen.
- Binnen een minuut staat u midden in de Friese landerijen.
- Stand woning prima voor zonnepanelen.

- Etc.

Aldeboarn
Het dorp Aldeboarn ligt centraal in Fryslân en was rond 1200, een handelsplaats met aanzien. Het dorp is gelegen aan beide zijden van de rivier De Boarne. De kern van het dorp heeft de status van beschermd dorpsgezicht en heeft enkele prachtige historische gebouwen. 
Wat betreft uitvalswegen en bereikbaarheid is Aldeboarn prachtig centraal gelegen. Via Akkrum zijn de kernen Leeuwarden en Heerenveen snel en gemakkelijk te bereiken. Met de auto bent u ook via Tijnje of Nij Beets binnen tien minuten op de A32 (Leeuwarden- Zwolle) en binnen vijftien minuten bent u op het klaverblad in Heerenveen waar de A32 en de A7 (Groningen- Joure) elkaar kruisen. Aldeboarn ligt op voldoende afstand van snelweg en spoor om er wel van te kunnen profiteren maar er geen (geluids)overlast van te ondervinden.
Aldeboarn heeft een rijk verenigingsleven. Zo is er een jachthaven, tennisvereniging en kun je er onder andere ook voetballen, bridgen, darten en biljarten. Jaarlijks wordt de wijd en zijd bekende gondelvaart gehouden. Mensen van verschillende buurten uit het dorp krijgen het al meer dan 70 jaar voor elkaar een feeërieke optocht van gondels te maken. Deze gondelvaart trekt jaarlijks duizenden toeschouwers uit de wijde omgeving.

Kenmerken