Beschrijving

Fraai yn Fryslân! Deze prachtige bedrijfswoning is werkelijk om door een ringetje te halen! Het verrassende geheel is geïnspireerd op de traditionele kop-hals-rompboerderij en ontworpen door architect Luc de Vries. Strak, licht, modern en stijlvol zijn steekwoorden die dit fraaie geheel eigenlijk nog tekort doen. De royale inhoud en woonoppervlakte, in combinatie met de ongekende (bedrijfs)mogelijkheden maken het een uniek object. De ruimte, de hoogtes, de lichtinval, simpelweg: prachtig! Kom kijken en laat je verrassen! 

Akkrum-Nes
Het dorp Akkrum ligt zeer centraal in Fryslân. Akkrum vormt met het dorp Nes een eenheid. Het is een levendig watersportdorp met een uitstekend winkelbestand op dorpsniveau, er zijn gezellige bars, restaurants en prachtige historische gebouwen. In Akkrum zijn alle belangrijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld basisscholen, een huisartsenpost en een apotheek, aanwezig. Naast het dorpscentrum van Akkrum zijn de kernen Leeuwarden, Sneek en Heerenveen snel en gemakkelijk te bereiken. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de A32 (Leeuwarden- Zwolle) en binnen tien minuten op het klaverblad in Heerenveen waar de A32 en de A7 (Groningen- Joure) kruisen. Grotere steden als Groningen en Zwolle zijn op ongeveer drie kwartier afstand en binnen één uur en een kwartier sta je in de Randstad. Bovendien heeft Akkrum een eigen NS-station. Kortom; voor zowel wonen als werken, Akkrum is de ideale locatie om je te vestigen!

Indeling

Bij binnenkomst ervaar je direct de sfeer en het karakter van dit unieke object. Door de voordeur sta je meteen voor de trap naar de eerste verdieping. Links van de trap is een werkruimte en rechts is een extra zitgedeelte. Door de grote ramen en de situering op het westen kun je hier 's avonds heerlijk van de laatste zonnestralen genieten. Onder de trap bevindt zich de wc. Zodra je verder loopt, kom je in de gang. Van daaruit zijn de drie slaapkamers, de badkamer, het kantoor en de bijkeuken/berging toegankelijk. In de bijkeuken is de stookruimte, de werkplaats met eigen toilet en vervolgens de loods. De loods heeft een hoogte van ca. 6.5 meter. 

Het object heeft vele mogelijkheden. Op de begane grond kunnen bijvoorbeeld naast slaapkamers uitstekend kantoor of praktijkruimtes gecreëerd worden en ook de loods is voor vele doeleinden geschikt. Bestudeer daarom bij interesse ook eens de plattegronden.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping is het woongedeelte. Links is de keuken en rechts de riante living. De hoogte van de plafonds zorgen voor een zeer ruimtelijk gevoel en wederom valt de geweldige lichtinval op. De keuken is van alle moderne gemakken voorzien. Zo is er naast de gebruikelijk inbouwapparatuur een stoomoven, heteluchtoven en een koffiemachine aanwezig. De schuifpui zorgt voor een prettige verbinding met het dakterras. In zowel de living als de keuken is een houtkachel aanwezig, die zorgen voor sfeer en natuurlijk een heerlijke stralingswarmte.

De verdieping bestaat uit twee gedeeltes onderbroken door het op het zuiden gelegen dakterras. Als je het dakterras oversteekt kom je namelijk in het ruim opgezette gastenverblijf. Het gastenverblijf is met een eigen keuken, slaapkamer, badkamer, separaat toilet, fitness en een sauna een luxe en volwaardig woongedeelte. Het heeft ook een eigen opgang aan de zijkant van het pand. Het gastenverblijf kan natuurlijk ook als bedrijfskantine gebruikt worden. Vanuit de fitness is er de mogelijkheid binnendoor in de loods te komen.

Balkon

Klein balkon aan de voorzijde en er is een riant dakterras aanwezig. Het betegelde dakterras heeft een prima zonnestand en biedt bovendien veel privacy.

Tuin

De tuin bevindt zich rondom het woongedeelte. Er is altijd wel een plekje in de zon of in de schaduw te vinden. Aan de straatzijde is een hoge haag geplant die voor privacy zorgt. Achter de haag staat een fraaie zwartmetalen broeikas. Langs het geheel ligt aan beide kanten een brede gedeelde oprit. Achter de loods is nog een carport/houtopslag gerealiseerd.

Bijzonderheden

Hier volgt een beknopte samenvatting van de vele bijzonderheden die dit unieke object herbergt:

- Onder architectuur gebouwd;
- Bouwjaar 2010;
- Energielabel A;
- Zonnepanelen;
- Voorzien van vloerverwarming;
- Licht en ruim;
- Ongekende mogelijkheden, ook bedrijfsmatig;
- Praktijk, kantoor, werkplaats, opslagloods, het kan allemaal;  
- De bestemming van het object is 'werken en wonen'.

Kenmerken