Open Huis traject

 Hieronder leest u meer over ons aantrekkelijke Open Huis traject.

Oriënterend gesprek

We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Als u uw woning wilt verkopen, dan heeft u vast volop vragen. Wat is mijn huis waard? Onder welke voorwaarden wil ik verkopen? Wat is de beste strategie om mijn woning te verkopen? Daarom nemen we ruim de tijd voor een oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. 

We brengen niet alleen uw woning, maar ook uw wensen en verwachtingen in kaart. U krijgt van ons een verkoopplan op maat. Zijn we het eens over het plan van aanpak en de vraagprijs? Dan volgt er een verkoopopdracht. Hierin staan alle zaken nog eens helder vastgelegd. Nu is het aan ons de taak uw woning in de markt te zetten. 

Een gratis waardebepaling en eerste gesprek kunt u hier aanvragen.

Uw woning in de verkoop

Eerst kunt u gebruik maken van de verkoopstylist. Zij geeft tips en trucs om uw woning optimaal in beeld te brengen. Soms maakt het een wereld van verschil om bijvoorbeeld de tafel links of rechts van de bank te zetten.Samen gaan we voor de beste presentatie. 

Daarna kiezen we een mooie dag om professionele foto's van uw woning te maken. Natuurlijk brengen ook de tuin en de woonomgeving in beeld. De fotograaf kan ook hoogtefoto's, video en 360 graden foto's maken. Dronebeelden kunnen we ook regelen. Ook komt er een inmeter bij u langs, deze meet de woning tot in detail in en verwerkt dit in een meetrapport en maakt plattegronden. 

Uw woning staat te koop 

Nu lichten we onze collega makelaars in. Vervolgens maken we een vooraankondiging op sociale media zoals Facebook. Daarna verschijnt de presentatie op Funda, VBO, Huislijn en andere woningzoekwebsites.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Zoals de naam van het traject al doet vermoeden, starten we de verkoop van een woning met een 'Open Huis'. We plannen samen met u een dag waarop zoveel mogelijk kopers de woning kunnen komen bekijken. Kopers moeten daarvoor een tijdslot reserveren. Na afloop van het Open Huis bellen we met u over stand van zaken. Zijn de kijkers enthousiast dat uit zich dat vaak in een bieding. Na enkele dagen verzamelen we de biedingen en overleggen met u over de verdere procedure. Als de biedingen dicht bijelkaar liggen kunnen we besluiten tot 'inschrijving' over te gaan. Op deze wijze krijgen alle bieders nog een eerlijke kans eenmalig en ultiem bod uit te brengen. Het hoogste bod hoeft overigens niet het beste bod te zijn. Ook aanvaardingsdatum, overname en voorwaarden zijn onderdeel van de onderhandeling.

De koopovereenkomst 

Kunnen alle partijen zich vinden in het bod en de voorwaarden? Dan hebben we een deal! De gemaakte afspraken leggen we vast in de koopovereenkomst. Zodra de handtekeningen op papier staan gaan de drie dagen wettelijke bedenktijd in. Binnen deze periode kan de koper zonder opgaaf van reden de koop nog opzeggen. Na de bedenktijd en afloop van eventuele ontbindende voorwaarden is de woning definitief verkocht. Rest alleen nog de overdracht bij de notaris.

Overdracht bij de notaris

Voorafgaand de transactie (overdracht) bij de notaris krijgt u een ‘concept akte van levering’. Natuurlijk controleren we deze voor u. Vervolgens gaat u samen met de kopers door de woning om te kijken of alles wordt opgeleverd als afgesproken. Ook neemt u dan de meterstanden op. Hiervoor krijgt u van ons een opleveringsformulier. Vervolgens gaat u naar de notaris waar u, nadat de handtekening is geze,t de sleutels afgeeft aan de nieuwe eigenaar.