Zoekerstraject

Het is bij ons gebruikelijk de woning eerst binnen ons uitgebreide ‘zoekers’ bestand onder de aandacht te brengen. Soms komen we ook bij mensen over de vloer die al een aantal briefjes van belangstellenden door de brievenbus hebben gekregen. De strekking van deze briefjes luidt doorgaans: “als u uw woning wilt verkopen, denk dan eerst eens aan ons”. 

Door te verkopen aan zo’n zoeker kunt behoorlijk besparen op de makelaarskosten. Er hoeven immers geen professionele foto’s gemaakt te worden, geen video, geen Fundaplaatsing, etc., maar krijgt u wel een goede prijs voor uw woning? Zijn uw belangen goed beschermd? Om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan, schakelt u makelaardij Wieb Zandberg in.

Bij Wieb Zandberg kunt u uw woning verkopen met behulp van het zoekerstraject.

Oriënterend gesprek

We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Als u uw woning wilt verkopen, dan heeft u vast volop vragen. Wat is mijn huis waard? Onder welke voorwaarden wil ik verkopen? Wat is de beste strategie om mijn woning te verkopen? Daarom nemen we ruim de tijd voor een oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. 

We brengen niet alleen uw woning, maar ook uw wensen en verwachtingen in kaart. U krijgt van ons een verkoopplan op maat. Zijn we het eens over het plan van aanpak en de vraagprijs? Dan volgt er een verkoopopdracht. Hierin staan alle zaken nog eens helder vastgelegd. Een gratis waardebepaling en eerste gesprek kunt u hier aanvragen.

Benaderen zoekers en bezichtigingen

Vervolgens stellen we een mail op die we naar de geselecteerde zoekers sturen. Als de zoekers serieus belangstellend zijn wordt er vaak snel gereageerd. Met deze serieuze kandidaten plannen we een bezichtiging in.

Biedingen

Na de bezichtigingen worden kandidaten in de gelegenheid gesteld een bod op uw woning uit te brengen. Wij verzamelen de biedingen en adviseren welk bod het beste is. Let wel, het beste bod hoeft niet altijd het hoogste bod te zijn. Ontbindende voorwaarden, overname roerende zaken, en de aanvaardingsdatum spelen ook een rol van betekenis.

Vanzelfsprekend behoudt u het recht van beraad en gunning. Wordt de woning gegund, dan verzamelen we de gegevens van de koper en leggen we de gemaakte afspraken vast in een koopovereenkomst. Nadat de handtekeningen op papier staan volgen er nog drie dagen wettelijke bedenktijd. Na afloop van eventuele ontbindende voorwaarden is uw woning definitief verkocht.

Naar de notaris

Voorafgaand de transactie (overdracht) bij de notaris krijgt u een ‘concept akte van levering’. Natuurlijk controleren we deze voor u. Voorafgaand de definitieve overdracht bij de notaris is het gebruikelijk dat de kopers de woning mogen inspecteren om te kijken of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. Nu worden ook de meterstanden opgenomen. U krijgt van ons een opleverings- en meterstandenformulier. Hierna vertrekt u naar de notaris. Na het zetten van de handtekening bij de notaris overhandigt u de sleutels en zijn de kopers de nieuwe eigenaar van de woning.

Uw woning verkopen met het zoekerstraject? Een gratis waardebepaling en eerste gesprek kunt u hier aanvragen!