Terherne

Het Friese watersportdorp Terherne is gelegen in gemeente De Fryske Marren (De Friese Meren). Het dorp ligt als een eiland tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhernsterpoelen in. Dankzij deze ideale ligging is Terherne een bekende trekpleister bij toeristen en watersporters. 

Na een dag op het water kan ook de Bourgondiër in Terherne zijn hart ophalen. Het dorp telt diverse gezellige horecagelegenheden. Daarnaast heeft Terherne een rijk verenigingsleven dat ervoor zorgt dat er ook in de winter genoeg te doen valt. Het dorp kent een fijne dorpsschool en 's zomers een supermarkt. Grotere dorpen als Akkrum en Joure zijn eenvoudig te bereiken en er is een treinstation op ca. 20 minuten fietsen. Heerenveen en Leeuwarden liggen bijkans om de hoek. U hebt het gevoel op vakantie te zijn op slechts 75 autominuten van de Randstad.

Terherne staat ook bekend als Kameleondorp. Van de bekende boeken van Hotse de Roos zijn twee speelfilms en een tv-serie gemaakt. Op de vraag of de avonturen van Sietse en Hielke zich in Terherne hadden afgespeeld, antwoordde de schrijver: “Het zou in Terherne gespeeld kunnen hebben.” Mede hierdoor ontstond het plan de avonturen van de Kameleon tot leven te brengen in Terherne. In 1994-1995 ging het Kameleondorp open voor publiek. Kijk ook eens op de website van het Kameleondorp.

Voor meer informatie over Terherne kijk op de website.  

Op zoek naar een makelaar in Terherne? Wieb Zandberg Makelaars heeft jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van huizen in Midden Friesland. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Terherne