Grou

Het watersportdorp Grou is een levendig dorp in het hart van Friesland. Dankzij de ideale, centrale ligging is Grou een bekende trekpleister voor toeristen en watersporters. Het Pikmeer en de Alde Feanen liggen om de hoek.

Het dorp biedt een grote diversiteit aan winkels en kenmerkt zich door zijn bedrijvigheid. U kunt er naar hartenlust winkelen, zeilen, varen, fietsen, rondvaarten maken, musea bezoeken en nog veel meer.

Na een dag op het water kan ook de Bourgondiër in Grou zijn hart ophalen. Het dorp telt diverse gezellige horecagelegenheden voor zowel een hapje als een drankje. Grou is niet alleen via het water uitstekend te bereiken, want door zijn ligging aan de A32 en een spoorlijn, zijn zowel Heerenveen als Leeuwarden snel met de auto, dan wel het openbaar vervoer, te bereiken. Op slechts 75 minuten rijden van de Randstad, heeft u continu het gevoel op vakantie te zijn.

Grou staat naast de watersport bekend om Sint Piter. In Grou wordt namelijk geen Sinterklaasfeest gevierd, maar hier viert men op 21 februari Sint Piter. Voor buitenstaanders lijkt het op Sinterklaas, maar Sint Piter heeft een andere oorsprong.  Sint Piterfeest is een voorjaarsfeest. Het werd op diverse plaatsen gevierd, vaak gepaard met vruchtbaarheidsrituelen en vreugdevuren. Overal verdween het Sint Piterfeest in de loop der jaren, maar in Grou bleef het bestaan, zij het in een andere vorm dan nu. Op de zaterdag voor 21 februari komt Sint Piter aan met de boot aan in Grou. Hij draagt een witte mantel en rijdt op een (zwart) Fries paard. Bijzonder aan het Sint Piterfeest is het uitzwaaien op 21 februari als hij aan het einde van de middag per boot naar Spanje vertrekt.

Kijk ook eens op een website over het Sintpiterfeest of bezoek de website van Grou.

Op zoek naar een makelaar in Grou? Wieb Zandberg Makelaars heeft jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van huizen in Midden Friesland. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.   

 

Grou