Verkoop

1 ONTDEKKEN

Het begint natuurlijk met een uitgebreid oriënterend gesprek waarin uw wensen en verwachtingen worden doorgenomen. U wilt uw woning verkopen en natuurlijk de best mogelijke prijs voor de woning ontvangen. Wij gaan met u in gesprek om de juiste prijs bepalen, de juiste verkoopstrategie te overleggen en de presentatiemogelijkheden te bekijken. Ook de voorwaarden en risico’s worden met u doorgenomen. Na afloop wordt advies op maat gegeven, aansluitend op uw wensen en persoonlijke situatie. U mag verwachten dat het inschakelen van ons gediplomeerd en gecertificeerd makelaarskantoor voor u besparing oplevert.
Het is daarbij belangrijk dat u en de makelaar het eens zijn over de vraagprijs en de te volgen verkoopstrategie. Bekend is wellicht het verschil tussen de woning ‘serieus te willen verkopen’ of woning ‘te koop’ hebben." Het is belangrijk een zo juist mogelijke marktconforme prijs te bepalen. Worden u en de makelaar het eens dan zal een verkoopopdracht het vervolg zijn. In de verkoopopdracht wordt vastgelegd wat is afgesproken. 

2 AAN DE SLAG

We zijn het eens geworden. Nu aan ons de taak uw woning in de markt te zetten. Na het geven van de opdracht tot bemiddeling bij verkoop worden gegevens van u en de woning gevraagd. Daarvoor zijn vragenlijsten samengesteld. Wij vragen u deze nauwgezet in te vullen en met de gevraagde bijlagen bij ons in te leveren. De gegevens van uw woning worden in ons bestand opgenomen en er worden op een mooie dag foto's van uw woning, tuin en woonomgeving gemaakt. De foto’s en de gegevens van uw woning worden gebruikt in een brochure en natuurlijk op internet geplaatst. Websites die we gebruiken om uw woning op te presenteren zijn onder andere:

• Funda.nl
• Vbo.nl
• Huislijn.nl e.a.
• En natuurlijk WiebZandberg.nl
Naast de bekende woningzoekwebsites, worden de gebruikelijke sociale media kanalen benut om uw woning te promoten. Om voorbijgangers te laten weten dat uw woning te koop staat wordt een raambiljet aangebracht en/of een bord in de tuin geplaatst. Ook worden de gegevens van uw woning onder collega makelaars verspreidt, misschien hebben zijn een zoekopdracht voor een dergelijke woning liggen. In enkele dorpen zal uw woning in vitrines worden gepresenteerd en er zijn twee advertenties in Middelpunt in de courtage inbegrepen. Indien gewenst kan worden geadverteerd in de landelijke, regionale, provinciale en lokale dagbladen. Dit vanzelfsprekend in overleg.

Heeft u liever geen bord in de tuin of heeft u zelf ideeën over hoe uw woning het beste gepromoot kan worden? Laat het ons weten!

3 BELANGSTELLING
Als alle communicatiemiddelen hun werk doen, worden er al snel bezichtigingen aangevraagd. Bezichtigingen worden in overleg met u gepland. Natuurlijk worden bezichtigingen begeleidt door makelaarskantoor WiebZandberg. Voor deze bezichtigingen is het praktisch dat wij een sleutel van uw woning krijgen. De praktijk leert dat het bij bezichtigingen prettig is dat de eigenaar niet aanwezig is. Het spreekt voor zich dat voor een bezichtiging het goed is dat de woning netjes en opgeruimd is.
Na een bezichtiging wordt u via mail of telefoon even bijgepraat. 
Vaak is een eerste bezichtiging oriënterend. Indien de gegadigden enthousiast zijn wordt er een tweede bezichtiging aangevraagd. Leidt een bezichtiging tot een bod dan moet er in de meeste gevallen onderhandeld worden. VBO-makelaars zijn ervaren onderhandelaars. Zij begeleiden u tijdens de biedingprocedure en adviseren u over het biedingsysteem dat u het beste kunt hanteren om te komen tot een mooie prijs voor uw woning. 
Denk overigens bij onderhandelingen niet alleen aan de prijs van uw woning maar tevens aan zaken als aanvaardingsdatum, overname en voorwaarden. Wij zetten ons in voor uw belang. Het laatste woord blijft echter aan u. Kunt u zich vinden in de geboden prijs en de voorwaarden dan is er een onderhandelingsresultaat.

4 VERKOCHT
Het onderhandelingsresultaat wordt in de door uw makelaar op te maken koopovereenkomst  vastgelegd. In de volksmond heet dit de voorlopige koopakte. Uw koper heeft na ondertekening nog 3 dagen wettelijke bedenktijd en vrijwel altijd zal er een voorbehoud van het kunnen financieren in de koopakte worden opgenomen.

5 DE LAATSTE STAPPEN

Zodra u de woning klaar hebt voor de overdracht zal de makelaar met u bekijken of alles in de woning is zoals met de kopers is afgesproken. Dit zal de makelaar, vlak voor de ondertekening van de akte bij de notaris, ook doen met de kopers. Daarna kan met een gerust hart de sleutel worden overgedragen. Hiermee zijn risico's zoveel als mogelijk uitgesloten. 

Als de handtekeningen zijn gezet, mogen we u feliciteren. Uw woning is verkocht! 

6 EVALUATIE

Makelaardij Wieb Zandberg wil u en toekomstige klanten optimaal van dienst zijn. Daarom vinden wij het prettig om een afrondend gesprek met u te voeren. Mochten er tijdens het traject al vragen of opmerkingen zijn, schroom dan niet contact op te nemen. De koffie staat altijd klaar.

7 OP EEN RIJ
----------------------------------------------------------------------------------------------
Indien u voor Makelaardij Wieb Zandberg kiest, kiest u voor het volgende:


• Gratis bepaling van de waarde van uw woning
• Advies bij het bepalen van de vraagprijs
• Persoonlijke benadering, we houden altijd rekening met uw wensen
• Brochure, zowel print als digitaal
• Promotie via social media
• Gratis wijzigingen aanbrengen in uw advertentie
• 2 advertenties in Middelpunt
• Presentatie in vitrine’s en etalage
• Vermelding op Funda, huislijn.nl, vbo.nl, wiebzandberg.nl en diverse andere sites
• Gratis poster/bord indien u meedoet aan de ‘open huizendag”
• Zelf statistieken van de bezoekersaantallen kunnen bekijken op Fundadesk
• U krijgt een bord in de tuin, of raamposter/ sticker
• We maken foto’s van uw woning
• Indien niet aanwezig maken wij een plattegrond van uw woning
• Verzorgen van bezichtigingen
• Deskundige begeleiding bij de onderhandeling
• Verzorgen van de koopovereenkomst
• Afhandeling meterstanden
• Gratis gebruik van de boedelbak
• En, de koffie is altijd bijna klaar