VBO - Makelaardij

HeelPersoonlijk

“Huizen en bedrijfspanden.
Voor al uw onroerend goed: Volledig gecertificeerd".

Wieb Zandberg Makelaardij

Wieb Zandberg is voor u de juiste keus als u plannen hebt een woning of (midden- en klein) bedrijfsonroerende zaken aan te kopen of te verkopen.

Waarom zou u kiezen voor Wieb Zandberg?

 • Makelaardij Wieb Zandberg is een makelaarskantoor in midden Fryslân. Wieb Zandberg is volledig gediplomeerd en gecertificeerd register-makelaar voor zowel woningen als bedrijfsmatige onroerende zaken. Samen met Bonny (echtgenote) staat dit kantoor voor directe en persoonlijke contacten.
 • Makelaardij Wieb Zandberg is aangesloten bij de snelst groeiende branche organisatie VBO. (dit geeft u voordelen en zekerheden. Wilt u hier meer over lezen: 11 redenen om gebruik te maken van de diensten van de VBO makelaar (Wieb Zandberg)
 • Via Makelaardij Wieb Zandberg bestaat de mogelijkheid de woning APK te laten keuren. Dit geeft u bij aankoop meer zekerheid en zal bij verkoop bevorderend werken.
 • U kiest voor ervaring op makelaarsgebied en voor mensen die volledig op de hoogte zijn van de markt in centraal Friesland.
 • Bij Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg hebt u te maken met een klein kantoor. Daardoor hebt u een direct aanspreekpunt en kunt u rekenen op een persoonlijke benadering.

Bij Wieb Zandberg mag u rekenen op:

 • Misschien wat ouderwets, maar bij Makelaardij Wieb Zandberg is de klant nog koning.
 • Professionele en volledige inzet met een persoonlijke benadering.
 • Een uitgebreid arsenaal aan communicatie rondom de verkoop van uw onroerend goed. Een persoonlijk netwerk, advertentiemogelijkheden en natuurlijk via het World Wide Web, o.a. Funda, waardoor uw verkoop door heel Nederland te zien is.
 • Gratis 2 dagen gebruik van een grote (verhuis)aanhangwagen na het voltooien van uw opdracht (lees meer over de voorwaarden: de inboedelbak ).
 • Advisering rondom uw woonplezier o.a. financieringen, hypotheken en verzekeringen.
 • 6 dagen per week van 8.30 uur tot 20.00 uur tot uw beschikking.
 • Flink concurrerende courtagetarieven voor een werkpakket van a tot z of in overleg voor deeldiensten.

U wilt een woning kopen

Waarom zou u een makelaar inschakelen bij de aankoop van een woning? U denkt de woning van uw dromen te hebben gevonden. Hoe pakt u dat aan? Wat komt er op uw pad bij de aankoop van een woning? Welke risico's loopt u ? Als u zelf verwacht dat de woning die u op het oog heeft "uw kasteeltje" gaat worden dan is uw zicht op dat pand al roze gekleurd. Laat een onafhankelijke makelaar met u meekijken. Hij kan als deskundige uw droom bevestigen of juist voorkomen dat deze droom op een nachtmerrie uitdraait. Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg is in centraal Friesland goed op de hoogte van bijvoorbeeld bestemmingsplannen en kadastrale gegevens die direct van invloed kunnen zijn op uw woonplezier.

Wieb kan met u de woning inspecteren. Het burgerlijk wetboek geeft regels over verborgen gebreken. Uw makelaar is daarvan op de hoogte en zal de juiste vragen stellen. De andere partij zal hoogstwaarschijnlijk ook een makelaar in de arm hebben genomen. Het is zinvol en prettig dat u er dan niet alleen voor staat. Eventueel kunt u via de makelaar de woning APK laten keuren.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de waarde van de woning van uw keus. Ook dit zal de makelaar met u doornemen waarna wellicht onderhandelingen worden geopend. Hierbij verdienen de volgende punten aandacht: aanvaardingsdatum, overname, ontbindende voorwaarden, zijn er kapers op de kust, verontreiniging enzovoorts. Voor u als kandidaat-koper waarschijnlijk niet allemaal bekende- maar zeker spannende zaken. De makelaar zal hierbij u van dienst zijn.

Als de onderhandelingen tot een voor beide partijen bevredigend eind zijn gebracht zal de koopakte worden opgemaakt. Gewoonlijk maakt de makelaar van de verkopende partij deze op .Hierna krijgt u nog 3 dagen wettelijke bedenktijd. Uw makelaar checkt de koopakte voor u. Hij zal erop letten dat de juiste zaken in de koopakte zijn vermeld. Hierbij kan o.m. gedacht worden aan:

 • is er melding gemaakt van afspraken over verontreiniging
  (asbest, olietanks e.d.)
 • zijn er afspraken over "verborgen gebreken" gemaakt
 • is de financieringsvoorwaarde vermeld
 • boetebepalingen
 • overname en
 • overdrachtsdatum en notariskeuze?

Bij Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg hebt u te maken met een klein kantoor. Daardoor hebt u een direct aanspreekpunt en kunt u rekenen op een persoonlijke benadering.

U wilt uw woning verkopen

Natuurlijk werken de makelaars van Makelaardij Wieb Zandberg niet voor niets. Maar u mag wel verwachten dat door het inschakelen van een gediplomeerd makelaar deze geld voor u overhoudt. U wilt uw woning verkopen en de voor uw situatie best mogelijke prijs voor uw woning ontvangen. Een makelaar zal met u o.m. de juiste prijs bepalen, de juiste verkoopstrategie overleggen, de beste presentatie beoordelen alsook eventuele voorwaarden en risico's met u doornemen. Ook zal Wieb Zandberg u erop wijzen dat teveel vragen voor uw woning risico's zal inhouden. Het is zaak een zo juist mogelijke prijs te bepalen. Bekend is waarschijnlijk wel het verschil tussen "de woning serieus te willen verkopen of de woning te koop hebben."! Worden u en de makelaar het eens dan zal de verkoopopdracht het vervolg zijn. Daarin wordt vastgelegd wat is afgesproken. Hierna volgen er acties. Er worden op een geschikt moment foto's van uw woning, tuin en woonomgeving gemaakt. Deze foto's worden verwerkt in een brochure. Er kan een raambiljet of bord in de tuin worden geplaatst. Uw woning wordt met foto- en eventueel videopresentatie met gesproken toelichting op de eigen internet site en diverse landelijke sites geplaatst. De gegevens van uw woning worden onder collega's verspreid. Ook zal in enkele dorpen het aanbod van de woningen in vitrines en/of etalage worden gepresenteerd. Tot slot kan worden geadverteerd in de landelijke, regionale, provinciale en lokale (dag)bladen. Dit alles vanzelfsprekend in overleg met u. O.a. twee advertenties zijn in de courtage begrepen.

U kunt ervoor kiezen uw woning met APK keuring ter verkoop aan te bieden. Dit werkt over het algemeen verkoopbevorderend. Deze keuring kan door uw makelaar worden geregeld.

Bij de verkoopopdracht hoort vanzelfsprekend de begeleiding door de makelaar van kandidaat-kopers bij bezichtigingen. Leidt een bezichtiging tot onderhandelingen, denk daarbij niet alleen aan de prijs maar tevens aan zaken als aanvaarding, overname en voorwaarden, dan is daarvoor de makelaar ook de aangewezen persoon. Hij staat voor uw belang en zet zich daar voor in. Het laatste woord blijft echter aan u. Hebt u het laatste woord gesproken dan is de overeenkomst een feit. Deze overeenkomst wordt in de koopakte vastgelegd. In de volksmond heet dit de voorlopige koopakte. Uw koper heeft na ondertekening nog 3 dagen bedenktijd. Uw makelaar verzorgt deze koopakte. Zodra u de woning klaar hebt voor de overdracht zal de makelaar met u bekijken of alles in de woning is zoals met de kopers is afgesproken. Dit zal de makelaar, vlak voor de ondertekening van de akte bij de notaris, ook doen met de kopers. Daarna kan met een gerust hart de sleutel worden overgedragen. Hiermee zijn risico's zoveel als mogelijk uitgesloten. De makelaar staat open voor u opmerkingen. Een afrondend nagesprek geeft daarvoor de gelegenheid. Bij onverhoopte vragen of problemen blijft de makelaar uw aanspreekpunt. Ook dan kunt u voor overleg of advies bij Wieb Zandberg terecht.